Herleven Verleden 2

Ik kom nog even terug op het boek van Piet L. Koppen met de lange titel:
Waag veel, riskeer niets! G.A. Koppen (1890-1970) en de vlucht van de Postduif.
Ik ben niet (meer of nooit geweest) zo’n snelle lezer en omdat je toch je aandacht erbij moet houden heb ik er een flinke tijd over gedaan. Ik heb er veel plezier aan beleefd. Net als ik probeert Piet Koppen een stukje familiegeschiedenis vast te leggen voor het nageslacht en overige geïnteresseerden. Er is wel een groot verschil. Koppen kan putten uit eigen herinneringen en kan gesprekken voeren met anderen die erbij betrokken zijn. Mijn geschiedenis ligt verder achter ons en dus moet ik mij verlaten op wat anderen daarover hebben geschreven en of deducties en speculaties mijnerzijds.
Voor wie interesse heeft in de luchtvaarthistorie is het een heel aardig boek met heel veel nuttige informatie en leuke anekdotes. Voor mij geldt vooral dat het helpt om een beeld te vormen van mijn Indische tak van de familie (Oom Leen en de zus van mijn oma komen maar heel even terloops aan bod). Wel vond ik ook nog een foto waarop de beroemde vlieger, na het volbrengen van de heenreis Amsterdam-Java-Amsterdam in “slechts negen dagen”, omringd is door zijn familie in Bandoeg.
familie Koppen in Bandoeng 

In het midden zit George Koppen met naast zich zijn moeder die op dat moment toevallig op bezoek was bij haar jongste zoon Ernst die uiterst rechts staat. Haar stiefzoon Oom Leen, staat uiterst links. Diens vrouw zit in het midden rechts naast George Koppen. Zij wordt in het boek Mieneke genoemd, maar ik kende haar alleen bij haar officiële naam Wilhelmina Frederika Helena Eerdmans. Zij is een zus van mijn oma, een kleindochter van Suffridus Eerdmans, die op zijn beurt weer een zoon is van mijn Suffridus, de chirurgijn / officier van gezondheid, waarover ik nu al bijna vijf jaar een boek aan het schrijven ben.
De belofte aan het eind van mijn vorige stukje los ik later wel eens in. Hier nog even de foto van oudtante “Mieneke”.Oudtante MienekePS) Het Boek van Piet koppen is uitgegeven bij De Bataafsche Leeuw ISBN 90.6707.452.7

Advertenties

Over hanskwaster

I'm born in 1944 in Haarlem The Netherlands. My profession is visual artist and art teacher. I am married and have two sons.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, genealogie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s