Half-familie is ook familie

Hier  en hier  schreef ik over opa Brugman. Maar onlangs zag ik op de facebookpagina van de familiegroep onderstaande foto van Opa en Oma Brugman en hun twee oudste dochters.

opa en oma brugmanNaar aanleiding daarvan las ik nog eens terug wat ik over hen geschreven had en tot mijn verrassing zag ik dat er enkele gegevens ontbraken die ik ooit wel eens gezien had.

Het gaat dan vooral over de half-broers en –zussen van mijn moeder. Over Frans en Jan heb ik geschreven en ook over Tante Betsie, die non geworden was. Dat opa’s eerste vrouw Cornelia Gouverneur gestorven was toen zij pas vierendertig jaar oud was heb ik mij niet eerder gerealiseerd. Dus heb ik mij daarin nog maar eens verdiept.
Zij was 22 jaar toen zij met Frans Brugman trouwde en een  jaar later werd hun eerste zoon geboren. Dat was oom Frans dus, die met tante Anna was getrouwd. Het volgende jaar, het is dan 1897, kwam Jan (de schilder van naïeve kunst). Pas vandaag zag ik dat er nog een derde zoon was. Hij heet Antonius Hendricus Brugman en werd geboren op 24 november 1898 in Amsterdam. Op de website van GENI zag ik dit fotootje van hem. Maar ik heb (nog) geen gegevens van hem kunnen achterhalen.

Antonius Brugman(half-oom)Ton Brugman

Daarna zijn er nog drie meisjes geboren:  Elisabeth, 1901 – Cornelia, 1903 – Wilhelmina Alida Elisabeth, 1906. Waarom de laatste drie namen kreeg en de andere maar één weet ik niet. Wilhelmina is getrouwd met Hendrik Legué en heeft twee kinderen gekregen. De jongste daarvan, Gerard Legué, heb ik nog kunnen traceren, maar het contact met hem ben ik helaas kwijt geraakt.

Ja, wie had dat gedacht, dat opa toch ook tien kinderen heeft gehad.

Advertenties

Over hanskwaster

I'm born in 1944 in Haarlem The Netherlands. My profession is visual artist and art teacher. I am married and have two sons.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, genealogie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s