Internetstoring

Het mooie van een internetstoring is, dat je kan schrijven zonder dat je ieder feit wil checken.
Vooral als ik schrijf over iets uit mijn genealogie heb ik de neiging om ieder gegeven dat ik vermeld te controleren. Schrijf ik over een persoon die in mijn genealogische programma Aldfaer voor komt dan heb ik geen internet nodig. Het staat allemaal op de harde schijf van mijn computer. Maar gaat het over een gebeurtenis, dan wil ik dat alle gegevens kloppen. Dan wordt ieder jaartal, elke plaats of andere omstandigheid geGoogled (Mijn spellingscontrole kent dit woord niet. Is het gegoogled   gegoogeld, gegoocheld, of gekoekeld? ). Ik bedoel dat in dat geval via Google wordt gezocht naar informatie over dat feit.

Vorige week werd ik midden in de nacht, ik geloof dat het rond vier uur was, in mijn slaap opgeschrikt door een hard geluid. Ik kon niet onmiddellijk bedenken waar het mogelijk vandaan kwam. Was het in huis of kwam het van buiten? Ik bleef nog even liggen om goed te luisteren. Het kon immers ook een droom geweest zijn. Het was stil, maar na een tijdje hoorde ik een vreemd schrapend geluid, dat overduidelijk van buiten kwam. Ik vermoedde dat iemand met een rolcontainer aan het schuiven was. Niet op de wieltjes maar op de zijkant. Dat kwam omdat een van de buren een container, nadat die geleegd was,  op de stoep had achtergelaten. Een stormvlaag had de container omgeblazen.  Omdat het nog steeds hard waaide, had ik het ding plat op onze oprit gelegd.
Ik stapte uit bed om te kijken wat er aan de hand was. Aan de overkant van de straat zag ik een zwarte auto staan met gedoofde lichten. (Er geldt een parkeerverbod in onze straat.) Achter de zwarte auto stond een gele sportwagen in een vreemde positie op de stoep. Een duister figuur liep om de wagen heen en stapte in. Hij probeerde de auto te verplaatsen, hetgeen dat schrapende geluid veroorzaakte. Op dat moment verscheen er een surveillancewagen van de politie. “Een dronken bestuurder betrapt”, dacht ik en stapte terug in bed. Spoedig was ik weer in een vredige slaap verzonken.
De volgende morgen. Ik liep naar mijn auto op de parkeerplaats aan de overkant. Daar zag ik welke ravage er die nacht was aangericht. Op de stoep staan twee metalen kasten van Ziggo voor de verdeling van de signalen voor kabel-tv en internetverkeer. Beide kasten waren voluit geraakt. Een was helemaal afgebroken, omgevallen en slechts door enkele kabels en groene slangen verbonden met het gat in de grond op de plaats waar ie oorspronkelijk had gestaan. De andere kast had ”alleen” een flinke deuk opgelopen nu aan de andere kant dan waar de deuk zat die met Pasen bij een aanrijding was ontstaan. Tussen beide kasten lag een flink stuk geel “bodywork” en op de parkeerplaats stond de rest van het wrak. Even twijfelde ik of ik bij Ziggo, gemeente en/of politie een melding moest maken. Maar toen realiseerde ik dat er vannacht al politie bij geweest was.

Na mijn boodschappen controleerde ik, voor de zekerheid, het tv- en internetsignaal. Alles werkte normaal, dus vergat ik het voorval. Wel zag ik de dagen daarna dat de brokstukken van de auto waren opgeruimd, maar de ene kast bleef op zijn kant liggen met een gapend gat dat later mooi dicht sneeuwde.

ziggo
Vanmorgen vroeg was er een wagen van Bam of Liander gekomen met drie mannen in oranje pakken die de grond openbraken. “Ha, ze gaan aan de slag.” Nog realiseerde ik mij niet dat we daardoor geen tv of internet hadden. Dat merkte ik pas toen ik aan de slag wilde. Een stukje over Oom Lou (Aloysius Herbschleb) had ik in gedachte. Maar de noodzakelijke fact-check kon ik niet uitvoeren. Daarom maar dit stukje. Dat ik pas kan plaatsen als de mannen aan de overkant klaar zijn.

NU DUS

Advertenties

Over hanskwaster

I'm born in 1944 in Haarlem The Netherlands. My profession is visual artist and art teacher. I am married and have two sons.
Dit bericht werd geplaatst in diversen, Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Internetstoring

  1. Thérèse zegt:

    Nu maar wachten op Oom Lou dan. Maar dit was alvast een leuk en spannend stukje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s